We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

TSN Residential Extension Le Noirmont / Dubail Begert Architectes

TSN Residential Extension Le Noirmont / Dubail Begert Architectes

Courtesy of Dubail Begert ArchitectesCourtesy of Dubail Begert ArchitectesCourtesy of Dubail Begert ArchitectesCourtesy of Dubail Begert Architectes+ 18

Le Noirmont, Switzerland
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2010 Year:  2010
  • Photographs Photographs:  Joël Tettamanti, Courtesy of Dubail Begert Architectes
Courtesy of Dubail Begert Architectes
Courtesy of Dubail Begert Architectes

Text description provided by the architects. The installation of an outside stairwell allows increases space in the cramped apartments of this building of labour apartments built in 1907.

Floor Plan
Floor Plan

Translucent polycarbonate shells play with reflections and transparency effects, to give to this volume an evanescent presence.

Courtesy of Dubail Begert Architectes
Courtesy of Dubail Begert Architectes

Inside, floors, stairs and ceilings are made of raw aluminum sheets.

Courtesy of Dubail Begert Architectes
Courtesy of Dubail Begert Architectes

This industrial materiality is clouded by the coloured light through the warm colours of the interior polycarbonate wall.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "TSN Residential Extension Le Noirmont / Dubail Begert Architectes" 08 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/522769/tsn-residential-extension-le-noirmont-dubail-begert-architectes> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.