the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restoration
  4. The Netherlands
  5. HILBERINKBOSCH Architecten
  6. 2014
  7. Huize Vreeburg / HILBERINKBOSCH Architecten

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Huize Vreeburg / HILBERINKBOSCH Architecten

  • 01:00 - 17 June, 2014
Huize Vreeburg / HILBERINKBOSCH Architecten
Huize Vreeburg / HILBERINKBOSCH Architecten, © Rene de Wit
© Rene de Wit

© Rene de Wit © Rene de Wit © Rene de Wit © Rene de Wit + 15

  • Collaborators

    Jochem Heijmans, Roel Gevers, Iggie Dekkers, Jaap Janssen
  • Landscaper

    Anne Laansma ontwerpburo voor tuinen, Esch
  • More Specs Less Specs
© Rene de Wit
© Rene de Wit

Text description provided by the architects. Huize Vreeburg in Rosmalen is a building with a rich history and recognizable located on the corner of a major road through the village. It has in the past, among other things, served as a post office and in recent years was used as a residence. Sonder Jansen, an international importer, exporter and producer of frozen fruit and vegetables, acquired the property because of its distinctive appearance and wanted to establish his headquarters here. The villa is fully restored and treatedwith respect to the austere appearance of the villa. The villa houses a conference room, executive offices and the canteen and on the first floor offers space for an apartment where foreign guests of this international trade office can stay. A new staircase provides the necessary grandeur in the interior. The old villa as the new face of the company.

Floor Plan
Floor Plan

The workplace where all the trading takes place, is located in a round pavilion which is situated in the middle of the park and garden. It consists of a floating slab on which a wooden structure with a large free span bears a  tin roof. Because the pavilion is fully glazed round, it offers a beautiful view of the villa and garden , while the large overhang provides enough shade on sunny days. This pavilion  is the heart of the company. The brick archive corridor with its sharp edges connects the pavilion and the old villa, a dark space with exciting vistas . Because of its shape it provides the much needed rest in the garden at this busy location.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Huize Vreeburg / HILBERINKBOSCH Architecten" 17 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/516531/huize-vreeburg-hilberinkbosch-architecten/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.