the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. France
  5. Inca Architectes
  6. 2010
  7. House in the Alberes / Inca Architectes

House in the Alberes / Inca Architectes

  • 01:00 - 10 June, 2014
House in the Alberes / Inca Architectes
House in the Alberes / Inca Architectes, © N.Pianfetti
© N.Pianfetti

© N.Pianfetti © N.Pianfetti © N.Pianfetti © N.Pianfetti + 20

  • Structure Product Manager

    Alpes Structures
  • Economist Engineer

    M. Ferlat
  • Cost

    700 000 €

  • More Specs Less Specs
© N.Pianfetti
© N.Pianfetti

Text description provided by the architects. A LANDSCAPE SITE

The project Guidicelli house is located on a hilly and wooded land at the foot of the mountain Albères. Large landscape qualities of the site have guided our approach to the project following three principles :
• A north-south axis that articulates the different landscape units: the oak grove south and the river, in the center a meadow, orchard north. A report on the ground that respects the natural lines of slope of the land The landscaping around the house (terraces, pergolas, footboards ...) that link the project to the existing afforestation. 


Floor Plan
Floor Plan

IMPLEMENTATION 
This house of 288 m2 is part of the slope by a sets of garden terraces.
The choice is made to locate the house on the edge of the oak, and to link them at the different landscape units.The house takes fully into account the characteristics of the existing ground and just fit into the natural contours of the site, thus minimizing earthworks.Attached to the upper part of the ground, it grows on one level which allows to integrate naturally parking in the volume of the guest room to the south. 


© N.Pianfetti
© N.Pianfetti

ARCHITECTURE AND LANDSCAPE 
The house is built around a central linear body marking the north-south axis from which grow two volumes to the west and east.This north-south link takes the form of a gateway to reach the guest room,and extends north to the pool.The breakdown of volumes of the house allows the forest to slip, thereby mitigating the overall impact.

Section
Section


MATERIALS 
Attention has been paid to the choice of building materials, in line with the site. Facing brick clay from the local brickworks, trellises larch.

© N.Pianfetti
© N.Pianfetti

View the complete gallery

Cite: "House in the Alberes / Inca Architectes" 10 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/513862/house-in-the-alberes-inca-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments