the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. I.R.A.
  6. 2013
  7. GEH House / I.R.A.

GEH House / I.R.A.

  • 01:00 - 1 June, 2014
GEH House / I.R.A.
GEH House / I.R.A., © Nobuaki Nakagawa
© Nobuaki Nakagawa

© Nobuaki Nakagawa © Nobuaki Nakagawa © Nobuaki Nakagawa © Nobuaki Nakagawa + 28

  • Architects

  • Location

    Kodaira, Japan
  • Design Team

    Akinori Kasegai , Daisuke Tsunakawa
  • Collaborators

    Hideyuki Hagiuda (Structure design)
  • Area

    93.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Nobuaki Nakagawa
© Nobuaki Nakagawa

Text description provided by the architects. GEH house is located on the main street of Kodaira-City, Tokyo.

© Nobuaki Nakagawa
© Nobuaki Nakagawa

Our challenge was to design a wide comfortable space on which enough sunlight pours, in the small site surrounded by tall buildings but west side.

Floor Plan
Floor Plan

By placing the main bedroom and the water closet in the first floor, we obtained the maximal volume for the living and kitchen space on the second floor within the setback regulation from site boundary.

© Nobuaki Nakagawa
© Nobuaki Nakagawa

The "box beam", which includes the children's room and free space inside, enables a column-less wide space. From top of the southern elevation over the box, the room is illuminated by full of natural sunlight.

Section
Section
Cite: "GEH House / I.R.A." 01 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/510852/geh-house-i-r-a/> ISSN 0719-8884