Uhee Sushi / HAO Design

Uhee Sushi / HAO Design

© Joy Liu© Joy Liu© Joy Liu© Joy Liu+ 20

Kaohsiung City, Taiwan (ROC)
  • Interiors designers: HAO Design
  • Area Area of this architecture project Area:  50
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2014
  • Photographs Photographs:  Joy Liu
© Joy Liu
© Joy Liu

Text description provided by the architects. The fundamental concept of this restaurant is “Welcome to Uhee’s home for sushi” where we tried to preserve the appreciation of Uhee’s spirit and skill and exquisite food. It was a key for us to develop our design.

Floor Plan
Floor Plan

The site is a storefront that belongs to old compound with 4-m high ceiling. We took advantage of that feature and designed it in a classic home roof simply referring to Uhee’s home. The choice made for primary wall finishing, weathering teak, was coming from the element of salmon’s section due to its natural and beautiful pattern.

© Joy Liu
© Joy Liu

Transparent ball-shaped lamps are the metaphor of Roe with fresh impression to give the atmosphere more energy. Overall, the materiality has the purpose of optimizing the simplicity and elegance and avoiding excess decoration in the environment. There is also an evident contrast when customers step into tranquil interior from noisy outside. Customers, delicate space with a few seats and bar where chef performs his talents are the integration of Uhee Sushi.

Diagram
Diagram

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kaohsiung City, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Uhee Sushi / HAO Design" 29 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/510023/uhee-sushi-house-design> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.