the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Brazil
  5. Studio Guilherme Torres
  6. 2012
  7. GT Studio / Studio Guilherme Torres

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

GT Studio / Studio Guilherme Torres

  • 01:00 - 14 May, 2014
GT Studio / Studio Guilherme Torres
GT Studio / Studio Guilherme Torres, © Denilson Machado
© Denilson Machado

© Denilson Machado © Denilson Machado © Denilson Machado © Denilson Machado + 15

© Denilson Machado
© Denilson Machado

Text description provided by the architects. The concept of the interior design of this architectural firm in São Paulo follows the lines of the building itself, a singular building by its strenuous dimensions. A monumental brick wall of glass with three different transparencies composes a sidewall of the building, working with a great kaleidoscope of light both day as a major construction transforms the night lamp.

© Denilson Machado
© Denilson Machado

Taking advantage of the pre existing slabs structure, we opted for an industrial and urban climate, well the molds of the architectural project. To this end, the opposite wall to glass bricks was coated with galvanized tiles, in an allusion to works sidings. Cup sets and bathroom were involved in "boxes" of OSB, following this same concept. On the ground, white polymeric and cement slab was retained in the original, revealing structures. All the lighting, with lamps T5, was installed directly into gutters, which still sound system support dao.

Floor Plan
Floor Plan

To mitigate excessive clarity, vinyl stickers were pasted to glass bricks, gray and black colors, respecting the original design. Black Aluminum shutters control the brightness of the Windows counter. The staircase that connects the floors was developed in MDF and coated in formica, housing the servers system and still creating niches and drawers for computer equipment and workbooks. The furnishings follow straight lines, mostly design by the Studio. A workspace that creates a conection with the architecture of the building, with the surroundings and with the city.

© Denilson Machado
© Denilson Machado

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "GT Studio / Studio Guilherme Torres" 14 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/503542/gt-studio-studio-guilherme-torres/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.