Asef Office Building / Boozhgan Studio

Asef Office Building / Boozhgan Studio

© Poolad Javaher Haghighi© Poolad Javaher Haghighi© Poolad Javaher Haghighi© Poolad Javaher Haghighi+ 13

Tehran,

Text description provided by the architects. Located on a hilltop the Asef office building has a stunning view of the mountains and opens up to the view with numerous windows.

Wooden shades appear on the façade in order to control the light pouring in from the south while maintaining the view.

© Poolad Javaher Haghighi
© Poolad Javaher Haghighi

The shades have various shapes creating a dynamic façade for the building. They have been designed in a way to provide every floor with views towards the surroundings as well as controlling the light flow.

Floor Plan
Floor Plan

The building consists of 10 floors of which 6 are office space. The ground floor is for commercial use and there are 3 levels of parking.

Granite flame has been used throughout the building to create a coherent feeling.

© Poolad Javaher Haghighi
© Poolad Javaher Haghighi

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ejazi, Tehran, Iran

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Asef Office Building / Boozhgan Studio" 30 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/501125/asef-office-building-boozhgan-studio> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.