All
Projects
Products
Events
Competitions

Ssangdalri House / Hyunjoon Yoo Architects

Ssangdalri House / Hyunjoon Yoo Architects

© Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park + 30

Gongju-si,
  • Design Team: HyunjoonYoo, Jinsung Heo, Insil Son, Sunkeun Hwang
More Specs Less Specs
© Youngchae Park
© Youngchae Park

Text description provided by the architects. This house is for a couple in their early fifties who lived in the city but have moved to a rural area. The site of the house was chosen based on the principles of Feng Shui, which inform the locations of each room and the views.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

We, the architects, also had to design the house following Feng Shui. The dining area thus faces the big rock located at the north of the site; the living room and master bedroom face the valley on the west.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

However, to this basic design, we added our own ideas. Firstly, we turned the house into two houses, one of which is extruded as a cantilever structure, with the living room between them. We also added parking garages and storage rooms within a group of small houses at the end.

© Youngchae Park
© Youngchae Park

The main structure and finish material is wood. The heating system of the master bedroom is a traditional Korean “yellow dirt heated stone” system.

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Ssangdalri House / Hyunjoon Yoo Architects" 29 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/500584/ssangdalri-house-hyunjoon-yoo-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.