the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. Nepal
  5. ARCHIUM
  6. 2013
  7. Himalesque / ARCHIUM

Himalesque / ARCHIUM

  • 01:00 - 14 April, 2014
Himalesque / ARCHIUM
Himalesque / ARCHIUM, © Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

© Jun Myung-jin © Jun Myung-jin © Jun Myung-jin © Jun Myung-jin + 32

  • Architects

  • Location

    Jomsom 33100, Nepal
  • Architect in Charge

    Kim In-cheurl
  • Data Management

    MASIL
  • Area

    747.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

Himalesque in the plateau of Nepal and against its backdrop of unlimited nature, was another solution to the local climate conditions.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

The local traditional boundary markers are constructed from spaces with a thick outer skin, in order to solve the condition of a plateau in a lump.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

I paid attention to the deconstruction of the thickness of the boundary wall I divided the wall of enclosed space which is separated from the outside according to functions. A “gap” can be created in between the stone wall blocking wind and the glass wall, forming inner space.

First Floor Plan
First Floor Plan

Site conditions facing strong winds with changing directions, from rainy seasons to dry seasons, and environmental conditions require that a cool, unheated space is maintained, in spite of the extreme daily temperature differences, reorganized by contemporary methods with local materials.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin

The small garden in between the separated walls open up a space seemingly destined to be confined by a softening wind and full light exposure, making a 'gap' to establish its relationship with nature.

© Jun Myung-jin
© Jun Myung-jin


View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
ARCHIUM
Office
Cite: "Himalesque / ARCHIUM" 14 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/495703/himalesque-archium/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Jun Myung-jin

石屋/ ARCHIUM