the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Japan
  5. Tsubasa Iwahashi Architects
  6. 2014
  7. A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects

A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects

  • 01:00 - 9 April, 2014
A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects
A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects, © Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 23

© Takumi Ota
© Takumi Ota

Second Floor Plan
Second Floor Plan

Like the street and square of the city, was thought people going back and forth, to try to place that meets nearby the place, is the beginning of our image.
We have renovated the common area of one floor of the rental office building built in '40 in the city, a small company lined.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

And up the stairs, and step into the legs to the floor, a small hut will appear in front of you. We have expanded the part of the corridor narrow existing, we have created a hut that get together. From a mere corridor, hut, changes the state to landscape the place. By going up to take off your shoes, in a manner different from the communication that takes place in a private room of each, hut of wood, which is located in the center of the floor, create new value and connections and ideas.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The corridor was regarded as an external space, lighting and planting the hut is located, the image of the external light, through a window facing there, and then insert the sunshine in each private room. Coupled with people going back and forth, and green hut glimpse through the window of a private room, reminiscent of the street landscape of the city.

For adjacent building is close, it is intended that the private room dim you can not feel the sunlight directly, to provide a new external environment. I hope that while they use, environment as grow up, with the passage of time, depending on the season, the landscape as a hut go deeper.


Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects" 09 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/494174/a-hut-on-the-corridor-tsubasa-iwahashi-architects/> ISSN 0719-8884