We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Split House / JVA

Split House / JVA

© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale© Nils Petter Dale+ 23

Asker, Norway
  • Architects: JVA
  • Area Area of this architecture project Area :  360
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Nils Petter Dale
Section
Section

Text description provided by the architects. The house is situated close to the sea with a great view in this direction. While it folds out towards the horizon, it is also broken up to relate to the scale of existing buildings close by.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale


The building is also partly hidden under ground in order to allow for unobstructed sea views for neighbors on the back side.

© Nils Petter Dale
© Nils Petter Dale

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Split House / JVA" 03 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/492531/split-house-jva> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.