We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Summer house Grøgaard and Slaattelid / Knut Hjeltnes

Summer house Grøgaard and Slaattelid / Knut Hjeltnes

Courtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut HjeltnesCourtesy of Knut Hjeltnes+ 20

Kragero, Norway
  • Architects: Knut Hjeltnes
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2011 Year:  2011
  • Photographs Photographs:  Knut Hjeltnes
Courtesy of Knut Hjeltnes
Courtesy of Knut Hjeltnes

Courtesy of Knut Hjeltnes
Courtesy of Knut Hjeltnes

The rock formation of the site is left completely intact. A rectangular concrete terrace is erected, and on top of that 7 differently shaped massiv wood slabs are placed to create both indoor and covered outdoor rooms. The 7 slabs are covered with a partially curved roof made of 2”x4”.

Floor Plan
Floor Plan

The ceiling is painted in lively colours, a tribute to the traditional houses in the area. All the outer timber are left untreated, turning grey over time.

Both the grey colour and the shape makes the summer house almost invisible from a distance, echoing the atmosphere in “the summerhouse”, a short story by Norwegian author Johan Borgen.


Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Summer house Grøgaard and Slaattelid / Knut Hjeltnes" 02 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/490068/summer-house-grogaard-and-slaattelid-knut-hjeltnes> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.