The Cave / Eto Kenta Atelier Architects

The Cave / Eto Kenta Atelier Architects

© Noriyuki Yano© Noriyuki Yano© Noriyuki Yano© Noriyuki Yano+ 26

Nakatsu, Japan
  • Structural:Hidetaka Nakahara
  • Architect In Charge:Kenta Eto
  • City:Nakatsu
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Noriyuki Yano
© Noriyuki Yano

Text description provided by the architects. The site is located in Oita, Japan. The planning area of the house is in a west and south orientation.  I examined the architecture and landscape of the south and north orientation, and worked with the relationships between interior and exterior. CAVE has three open spaces an the larger one with of 7 meters long. The large opening is by changing the height of the internal and external environment.

First Floor Plan
First Floor Plan

By doing so, we create a tunnel-like space as cavity, to obtain a space with a feeling of opening and sense of distance and a private place. The facade of this arhcitecture mantains the privacy from the outside, to function as a natural cave that incorporates light and wind into the interior.

© Noriyuki Yano
© Noriyuki Yano

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Cave / Eto Kenta Atelier Architects" 26 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/489928/the-cave-eto-kenta-atelier-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.