We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

West Taihu International Business Plaza / LAB Architecture Studio + SIADR

West Taihu International Business Plaza / LAB Architecture Studio + SIADR
© John Gollings
© John Gollings

© Ryuji Miya© Borong Chen© John Gollings© John Gollings+ 16

  • Project Leader : Donald Bates, Andy Wang
  • Design Architect : Peter Davidson
  • Design Team : SIADR, Dean Boothroyd, Farshad Mehdizad, Oliver Hunt, Sam Kashuk, Eugyeene Teh, Tim Fowler, Chris Chan, Kourosh Akbarza, Wynne Lim, Irene Yang, Hiker Gong, Shayne Lacy, Nick Cao, Lai Chin, Ada Ou, Ken Huang, Hummer Zheng, Nicolas Pratt, Liu Enfang, Xiahan Kangkai
  • Documentation : SIADR
  • City : Changzhou
  • Country : China
More SpecsLess Specs
© Borong Chen
© Borong Chen

Text description provided by the architects. This competition winning design proposal for a new city government office complex in Xitaihu New Town incorporates a 5 star hotel with full conference and meeting capability together with a range of restaurant and support facilities.

© John Gollings
© John Gollings

The dynamic shape provides a unique, sculptural form as one approaches the building. Located on a corner site, the faceted planes of the building shift their formal relationships when seen from different vantage points. The “rock crystal” is purposely asymmetrical in its formal massing, with faceted planes bevelled to differing orientations.

Section AA
Section AA

The dramatic form of the building is part of the project’s integrated sustainable design, generated to create a self-shading form which, in conjunction with the horizontal sun shading and variable facade panel system, significantly reduces the facades peak heat loading, allowing for a significant reduction in plant and services.

© Ryuji Miya
© Ryuji Miya

The green building approach is enhanced by the use of a displacement air conditioning system, providing supply air to all office spaces through a raised floor that also allows future flexibility for changes in layout and building cabling. This building is designed to achieve a 2 star Chinese green star energy rating (equivalent to Australian 5 star).

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Wujin, Changzhou, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "West Taihu International Business Plaza / LAB Architecture Studio + SIADR" 19 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/487639/west-taihu-international-business-plaza-lab-architecture-studio-siadr> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.