We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

MIL House / A+D Proyectos

MIL House / A+D Proyectos

MIL House / A+D Proyectos - Windows, ChairMIL House / A+D Proyectos - Beam, Deck, PatioMIL House / A+D Proyectos - Chair, Table, Deck, PatioMIL House / A+D Proyectos - Handrail+ 23

Las Condes, Chile
  • Architects: A+D Proyectos
  • Area Area of this architecture project Area :  260
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Hunter Douglas
  • Architects In Charge : Max Ibáñez, Claudio Labarca
  • City : Las Condes
  • Country : Chile
More SpecsLess Specs
MIL House / A+D Proyectos - Facade, Fence, Handrail, Deck, Garden, Beam
Courtesy of A+D Proyectos

Cross Section

MIL House is located in the pre Andean Mountain, minutes from the center of Santiago, well connected to the wildlife with an architecture that takes advantage of generating views of the native forests in a natural mountain stream.

MIL House / A+D Proyectos - Chair, Table, Deck, Patio
Courtesy of A+D Proyectos

The terrain includes 3 platforms that modify the natural slope toward the natural creek. On the Platform 1 access space for the public; 2 private platform; and in 3: barbecue and swimming pool. This procedure allows to obtain different instances of use with independence, that is articulated with landscape design that manages to unify the space.

MIL House / A+D Proyectos - Windows, Chair
Courtesy of A+D Proyectos

MIL House has his conception in the optimization and performance of common materials used in a rational manner. It has a metallic coating of industrial looking, which contrasts with the warmth of a harmonic space inside with finishes of wood and the contemplation of the landscape.

MIL House / A+D Proyectos - Beam, Deck, Patio
Courtesy of A+D Proyectos

A steel structure with concrete slabs are complemented with well insulated panels for the development of the internal layout. The outer skin is a quadroline of Hunter Douglas, which protects and gives termination to the envelope.

Floor Plan 1

The facade of one floor from the street, accessing from public space and having a great amphitheater of field vision and the natural creek in the background.

Street level: Access, living room, dining room, kitchen, services.

The level of use is well linked to the garden and does have an independence from the street.

MIL House / A+D Proyectos - Facade, Garden, Courtyard
Courtesy of A+D Proyectos

Level - 1: bedroom, writing desk, and a sitting room that it connects the both floors.


Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "MIL House / A+D Proyectos" 18 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/487034/mil-house-a-d-proyectos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.