Wembley WC Pavilion / Gort Scott

Wembley WC Pavilion / Gort Scott

Wembley WC Pavilion / Gort Scott - Windows, FacadeWembley WC Pavilion / Gort Scott - Image 3 of 11Wembley WC Pavilion / Gort Scott - Windows, FacadeWembley WC Pavilion / Gort Scott - Windows, CityscapeWembley WC Pavilion / Gort Scott - More Images+ 6

More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. This is an unusual commission given the decline in provision of such services by local authorities.  Standing over five metres tall the proposal commands a presence at the high point of the surrounding topography.  Each of the building’s sides is subtly differentiated in response to the specific contexts, whether a busy road or public space.

Wembley WC Pavilion / Gort Scott - Windows, Cityscape
via Gort Scott

The base of the building will be constructed from concrete and will stand up to the anticipated knocks and scrapes of heavy use.  Above head-height the structure becomes a filigree, shiny metal screen, allowing for light and ventilation without letting views in. The perforated water-cut screen further creates the effect of a glowing lantern during the evening.

It is hoped that the building will form an elegant addition to the public realm and a sculptural object in the wider landscape.

Wembley WC Pavilion / Gort Scott - Image 6 of 11
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Wembley, Greater London, UK

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Wembley WC Pavilion / Gort Scott" 15 Mar 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/486403/wembley-wc-pavilion-gort-scott> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.