the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Apartments
  4. Mexico
  5. FRENTE Arquitectura
  6. 2009
  7. Doctor-G / FRENTE

Doctor-G / FRENTE

  • 00:00 - 30 January, 2010
Doctor-G / FRENTE
Doctor-G / FRENTE, © Paul Czitrom
© Paul Czitrom

© Onnis Luque © Paul Czitrom  © Onnis Luque © Paul Czitrom  + 12

  • Architects

  • Location

    Mexico City, Mexico
  • Architects in Charge

    Juan Pablo Maza + Jorge Yazpik
  • Project Team

    Manuel Perez, Gabriela Morales, Arais Reyes, Verónica Espinosa
  • Contractor

    Grupo Modulo
  • Each Apartment Area

    51.5 m2
  • Area

    2195.0 m2
  • Project Year

    2009
  • Photographs

Text description provided by the architects. The Main Feature of this low-income apartment building, located in a corner of a popular neighborhood of Mexico City, is giving its inhabitants a sense of security from its hostile environment.

© Paul Czitrom
© Paul Czitrom

A Waving Surface is created by placing red bricks in an un-typical manner, taking advantage of Mexico’s low cost labor. The orthogonal concrete grid emphasizes the subtle movement of the surface projecting irregular shadows over the walls.

© Onnis Luque
© Onnis Luque

The L-formed Scheme of the plan solves the need of giving each one of the 29 apartments a view towards the street while creating an internal courtyard where all the entrances are arranged.

floor plan
floor plan

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Doctor-G / FRENTE" 30 Jan 2010. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/47904/doctor-g-frente/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Paul Czitrom

Doctor-G公寓