Residence in Papudo / Raimundo Anguita

Residence in Papudo / Raimundo Anguita

© Oliver Llaneza© Oliver Llaneza© Oliver Llaneza© Oliver Llaneza+ 24

Papudo, Chile
  • Architects: Raimundo Anguita
  • Area Area of this architecture project Area:  500
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2003
  • Photographs Photographs:  Oliver Llaneza
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Xilofor
  • Structural Engineer:Rene Lagos & Asociates
  • General Contractor:Daniel Alemparte
  • Architect In Charge:Raimundo Anguita , Elvira Guillon
  • City:Papudo
  • Country:Chile
More SpecsLess Specs
© Oliver Llaneza
© Oliver Llaneza

Text description provided by the architects. This house is located on the coast, in the coastal way between Zapallar and Papudo, one of the more exclusive and elegant places of summer vacation on the central Chilean littoral.

This beachfront property, with an area of 3000 m², is the only one of its kind with this permission, rests along the broad seashore, a domain of the whole north coast.

© Oliver Llaneza
© Oliver Llaneza

The house consists of two clearly distinct areas that flow outward to an external central courtyard surrounded by public property. This courtyard has the distinction of visually linking enclosures and light with morning sun throughout the interior of the house.

© Oliver Llaneza
© Oliver Llaneza

The entrance to the property is through a covered garden area outside of the bedrooms which leads to a hall through which you reach a higher viewpoint to visualize and understand the house and its relationship with the environment. With the exception of this space, the rest of the house is on the ground level with the arranged with the intention of facilitating gatherings and family life, essential elements of the second housing.

© Oliver Llaneza
© Oliver Llaneza

The sea is visible from every part of the house, prioritizing all the bedrooms and living and dining rooms, enclosures that are designed as spaces of contemplation.

A curved roof of exposed concrete covers the hall, living and dining rooms, and terrace- giving it a unique specialty and creating, in balance with the maritime environment, an atmosphere of tranquility and belonging.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Residence in Papudo / Raimundo Anguita " 05 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/473625/residence-in-papudo-raimundo-anguita> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.