the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. France
  5. N+B Architectes
  6. 2013
  7. Individual House / N+B Architectes

Individual House / N+B Architectes

  • 01:00 - 5 February, 2014
Individual House / N+B Architectes
Individual House / N+B Architectes, © Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

© Paul Kozlowski © Paul Kozlowski © Paul Kozlowski © Paul Kozlowski + 22

Individual House / N+B Architectes, © Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

Text description provided by the architects. Situated in a pine forest on a plot with a steep, the first job was the creation of an enabling environment for the establishment of a home. The slope is both the first constraint and the major asset of the place to embrace an open landscape on the horizon.

© Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

Two axes marked two choices in the site making : Firstly, the accompaniment of the slope, in order to work on the establishment of regular level. Like terraces in the landscape, a journey consisted by Corten steel sheets is created to accompany the arrival at home while building the landscape discovery. Then, the choice of the sequence was made. 

© Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

Rather than revealing the entire surrounding landscape, the choice is made to develop, in the house, a scenario that consists several stories where each sequence present a new discovery. Three built undulating bodies take place in the slope and stretch as slender overhanging the landscape. Interconnected by a simple entity, new spaces are made possible by the establishment of protected terraces and outdoor spaces.

Plan
Plan

To enjoy the view without creating overheating effect, a specific work setting thickness of the ends is made. So at each end of the rolling bodies expansion of the facade is made, constitute and protected by large sun breezes that can be opened fully with a rotation system : Wider in South to ensure that sun protection, the thickness in the North provide a visual filter protecting the privacy of the place. 

© Paul Kozlowski
© Paul Kozlowski

The materiality of the stone creating an imbalance in the door overhang, combined with large bay windows protected by wooden sun breezes offer a simple writing stating the spatial quality and value of a specified environment.

Section
Section

View the complete gallery

About this office
N+B Architectes
Office
Cite: "Individual House / N+B Architectes" 05 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/473386/individual-house-n-b-architectes/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.