the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Daigo Ishii
  6. 2010
  7. Cottage in Tsumari / Daigo Ishii + Future-scape Architects

Cottage in Tsumari / Daigo Ishii + Future-scape Architects

  • 01:00 - 29 January, 2014
Cottage in Tsumari / Daigo Ishii + Future-scape Architects
Cottage in Tsumari /  Daigo Ishii + Future-scape Architects, © Koji Fujii
© Koji Fujii

© Koji Fujii © Koji Fujii © Koji Fujii © Koji Fujii + 33

  • Structure Engineer

    Shoichi Nagumo (Takumi Design Office)
  • Mechanical Engineer

    Masaya Uchida (Takuetsu Corporation)
  • In Cooperation With

    Hiroyuki Kato
  • Client

    Tokachi Region Secretariat
  • More Specs Less Specs

Text description provided by the architects. A low-cost public cottage for locals and visitors, located within a beech woods park, within a region with the heaviest snowfall in Japan, often as deep as 4m. It was an architecture in that two volumes were combined.

© Koji Fujii
© Koji Fujii

One, outward form Big Box. It was determined as the maximum volume possible from the budget with local details for withstanding heavy snow without maintenance in the winter, when the cottage becomes isolated. The big volume also enables comfortable stay in the summer. The other is named Tube. There the essential functions for habitation were placed in a row.Tube is complicatedly bent by the restriction of Big Box, and Big Box is cut irregularly by the bent Tube. The gap between both generates an unexpected space.

© Koji Fujii
© Koji Fujii

The contrast of colors or activities between both offer different vantages for seeing the woods.The exterior gives similar impression to the local houses, which the people are used to seeing. So, they aren't conscious of it: a consideration to the fact that the site is within a park. 

Detailed Section
Detailed Section

At the same time, it is not the same but delicately different in the degree that they cannot recognize its difference when they observe in detail. It is an attitude for designing the new architecture in the region with mature context. Stepping to the interior, the impression changes. A new contrast arises between the familiar exterior and the unexpected interior, adding to the contrast between Big Box and Tube.


View the complete gallery

Cite: "Cottage in Tsumari / Daigo Ishii + Future-scape Architects" 29 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/470816/cottage-in-tsumari-future-scape-architects/> ISSN 0719-8884