the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United Kingdom
  5. DOS Architects
  6. Souldern Road / DOS Architects

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Souldern Road / DOS Architects

  • 01:00 - 22 January, 2014
Souldern Road / DOS Architects
Souldern Road / DOS Architects, Courtesy of DOS Architects
Courtesy of DOS Architects

Courtesy of DOS Architects Courtesy of DOS Architects Courtesy of DOS Architects Courtesy of DOS Architects + 20

  • Architects

  • Location

    Greater London, United Kingdom
  • Contractor

    Pn Homes
  • Structural Engineer

    Whitby Bird
  • Lighting

    Ps Lab
  • Area

    425.0 sqm
Courtesy of DOS Architects
Courtesy of DOS Architects

Text description provided by the architects. Ensconced in a beautiful, leafy corner of Brook Green, DOS Architects turned two classic Victorian terraces into one outstanding family home. The client’s vision was a bright, modern and spacious home which we achieved by retaining the overall structure of the house and creating an ambitious rear extension. The result is a gracious double-height void which connects the kitchen and dining room on the lower floor to the rest of the public areas of the house.

Courtesy of DOS Architects
Courtesy of DOS Architects

The glass box is flanked by a cantilevered shear wall, serving to realign the house on a north-south axis. The new volume of the house is a natural continuation of the house’s existing geometry, and we used material contrasts to create a smooth but visually exciting contrast between the indoor and outdoor spaces. We are very proud of this entirely liveable, comfortable and yet definitively stylish home which our clients tell us they now never want to leave.

Floor Plan
Floor Plan

View the complete gallery

About this office
DOS Architects
Office
Cite: "Souldern Road / DOS Architects" 22 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/468639/souldern-road-dos-architects/> ISSN 0719-8884