All
Projects
Products
Events
Competitions

Tile House / Cubus

Tile House / Cubus

© Nani Pujol © Nani Pujol © Nani Pujol © Nani Pujol + 15

Palamos, Spain
  • architects Authors of this architecture project Cubus
  • Area Area of this architecture project
    80.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2014
© Nani Pujol
© Nani Pujol

Text description provided by the architects. Complete refurbishment of a house between party-walls in Costa Brava. Located in an old building, the proposal aims to transform the intricate original distribution in a clean space by creating a "thick" and white perimeter (containing the necessary storage area and integrating the kitchen cabinets), in which light contributes to the spatial clarity, giving greater depth to the different areas. The procedure is completed with the inclusion of a central wooden box containing the bathroom, which gives order to the spaces around it thanks to its position.

© Nani Pujol
© Nani Pujol

This project has also memory, recognises the value of the true original elements: the existent ceramic roof (which is now showed and recovered) and especially the original hydraulic tiles, which are now integrated as niches emptied into the new storage perimeter.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Tile House / Cubus" 15 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/466522/tile-house-cubus/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.