the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Jun Igarashi Architects
  6. 2012
  7. Repository / Jun Igarashi Architects

Repository / Jun Igarashi Architects

  • 01:00 - 8 January, 2014
Repository / Jun Igarashi Architects
Repository / Jun Igarashi Architects, © Daici Ano
© Daici Ano

© Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano © Daici Ano + 29

© Daici Ano
© Daici Ano

© Daici Ano
© Daici Ano

Private residential located north of Japan, Asahikawa, Hokkaido.The site is located on the huge countryside outskirts of Asahikawa. I think the relationship with this landscape.

Section 1
Section 1

Asahikawa, summer is more than 30 degrees, and winter becomes -30 degrees. Here is the region that is very big difference in the temperature.

© Daici Ano
© Daici Ano

So this house has only small openings and insulation performance up. And a buffer zone make a moderate the relationship with the outside world. The exterior walls use pine from Hokkaido. And also structure timbers use from a local material. I took the wooden structure because of good thermal conductivity.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Plan surrounds the two halls (living dining/master bedroom) and washing room by small rooms , which form a buffer zone. Washing room has top light and it introduce the light to the entire of house. And also curtain make diffuse light. By creating a buffer zone, it makes improving in thermal environment, and also can connect on human psychology and the surrounding environment. Natural environment is a great presence. But sometimes it sudden change to a stern expression. This is the architecture that is thinking the relationship between the natural environment and the indoor environment continues to change daily.


Cite: "Repository / Jun Igarashi Architects" 08 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/462439/repository-jun-igarashi-architects/> ISSN 0719-8884