We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Nuova Cantina Siliquini / Studio Scaramucci

Nuova Cantina Siliquini / Studio Scaramucci

© Emanuele Scaramucci© Emanuele Scaramucci© Emanuele Scaramucci© Emanuele Scaramucci+ 15

More SpecsLess Specs
© Emanuele Scaramucci
© Emanuele Scaramucci

The project of the new winery born from the desire of the Siliquini family to increase production and transform the place into a processing center for the promotion and sale of products.

© Emanuele Scaramucci
© Emanuele Scaramucci

The project is the result of a simple composition made by three overlap blocks . The first, the basement, houses the production with a large opening directly in contact with the vineyard. The intermediate block , which is on the ground floor facing the street , but on the first floor to the vineyard area, is the sale and tasting room.

© Emanuele Scaramucci
© Emanuele Scaramucci

On the first floor are located the areas of management, administration . The strict building regulations for the agricultural areas required the "pitched roof ". Playing with a tribute to childhood, the studio designed a simple "house" , entirely white crosswise . 

© Emanuele Scaramucci
© Emanuele Scaramucci

The stiffness of the interior spaces , imposed by the rigid functional layout , it is in contrast with an architectural composition in search of a close relationship with the landscape.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Nuova Cantina Siliquini / Studio Scaramucci" 06 Dec 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/455386/nuova-cantina-siliquini-studio-scaramucci> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.