Villa Anemolia / MPLUSM Architects

Villa Anemolia / MPLUSM Architects

Courtesy of MPLUSMCourtesy of MPLUSMCourtesy of MPLUSMCourtesy of MPLUSM+ 16

  • Architects: MPLUSM Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  120 Area:  120
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013 Year:  2013
  • Photographs photographs:  Andreas SellinidisPhotographs:  Andreas Sellinidis, Courtesy of MPLUSM
Courtesy of MPLUSM
Courtesy of MPLUSM

Text description provided by the architects. This renovation is in Megalochori, an introverted and quiet village in Santorini. Dealing with a preexisting house, we wanted Villa Anemolia to reach a level of heightened simplicity. The three vaulted rooms were preserved with minimum alterations.

Courtesy of MPLUSM
Courtesy of MPLUSM

All previous furniture was removed -we chose built-in beds, wardrobes that merge with the walls and wooden sofa beds that flank the living area. Traditional vaulted structures in Santorini are typically cavernous, embedded in the volcanic soil and this building is no exception: windows open only to the side of the courtyard.

Courtesy of MPLUSM
Courtesy of MPLUSM

Thus we opted for additional light sources: new skylights and small wall recesses with embedded lights offer a dispersal of luminosity from hidden light sources. New planted areas in the courtyard and roof terrace upgrade all outdoor areas and become the primary backdrop for a pleasant stay.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Villa Anemolia / MPLUSM Architects" 20 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/449820/villa-anemolia-mplusm-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.