We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

House G / Maxwan

House G / Maxwan

© Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin © Filip Dujardin + 13

Geldermalsen, The Netherlands
  • Architects: Maxwan
  • Area Area of this architecture project Area:  120 Area:  120
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2007 Year:  2007
  • Photographs Photographs:  Filip Dujardin
© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

Text description provided by the architects. Our clients had bought an old barn on a beautiful 2ha site bordering the river Linge. We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All façade openings were too small, in the wrong place, or both.

© Filip Dujardin
© Filip Dujardin

We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light. The final touch was a large piece of furniture that would serve as kitchen, storage, stairs and library all at once.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House G / Maxwan" 13 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/447544/house-g-maxwan> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.