The New Warehouse Depot / Böll Architekten

The New Warehouse Depot / Böll Architekten

The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 2 of 12The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 3 of 12The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 4 of 12The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 5 of 12The New Warehouse Depot / Böll Architekten - More Images+ 7

Leverkusen, Germany
More SpecsLess Specs
The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 10 of 12
© Thomas Mayer

Text description provided by the architects. The historic warehouse depot in Opladen – a former train repair factory - has been converted into a new living space.

The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 7 of 12
© Thomas Mayer

The development comprises 15 lofts between 43-350 sqm offering an array of apartments, show rooms and artist workshops complemented by an energy efficient, high-end interior specification as well as character features such as 3.60m ceilings and an impressive attic.

The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 4 of 12
© Thomas Mayer

Within the historic setting of a landmarked building from the early 1900s, this warehouse conversion offers a unique mix of modern urban living and working space under the same roof.

The New Warehouse Depot / Böll Architekten - Image 11 of 12
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Leverkusen, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The New Warehouse Depot / Böll Architekten" 09 Nov 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/445988/the-new-warehouse-depot-heinrich-boll-architect> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.