the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Tai and Associates
  6. 2013
  7. House in Shinoharadai / Tai and Associates

House in Shinoharadai / Tai and Associates

  • 01:00 - 29 October, 2013
House in Shinoharadai / Tai and Associates
House in Shinoharadai  / Tai and Associates, © Seiichi Ohsawa
© Seiichi Ohsawa

© Seiichi Ohsawa © Seiichi Ohsawa © Seiichi Ohsawa © Seiichi Ohsawa + 14

© Seiichi Ohsawa
© Seiichi Ohsawa

Text description provided by the architects. The site is situated on a small hill in Yokohama. A new program, composed of two-family residence and office, is applied to the building, while paying attention to preserve the family's history and memories attached to the land. The building is divided in different volumes according to the scale of the surrounding residences. The podium is constructed of concrete retaining walls, the main volume, which is regarded as piano nobile, is made of concrete using wood panel formwork with tongue-and-groove joints, and the white volume contains office. The form of each volume expresses a different function inside.



© Seiichi Ohsawa
© Seiichi Ohsawa

The interior space is planned around the old pine tree with the family history. Living/dining/kitchen space of the parents' house is located around the tree, and the exterior wall continues into the interior space, integrating the terrace and the living room.

Children's house and office shares the main entrance. The impressive stairs lead to the second floor from the entrance hall. All the volumes protrude into the void, with the soft natural light cascading from above; this is the symbolic space of this architecture.

© Seiichi Ohsawa
© Seiichi Ohsawa

The office has a modern interior space based on black and white in harmony with the landscape.

From the second floor one can enjoy a full panorama of Yokohama Bay. The second floor is composed of an open plan in order to provide fine views from everywhere for the children's family. Living/dining/kitchen space extends to the roof terrace continuously, so that the interior and the exterior merge into each other, and the house will open up towards the sky.

These three separate functions are closely connected with the exterior in different ways, while placed at an appropriate distance where one can feel presence of others.

Elevation
Elevation

View the complete gallery

About this office
Tai and Associates
Office
Cite: "House in Shinoharadai / Tai and Associates" 29 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/442268/house-in-shinoharadai-tai-and-associates/> ISSN 0719-8884