Gammelgarn Mattsarve / LLP Arkitektkontor

Gammelgarn Mattsarve / LLP Arkitektkontor

© Robin Hayes© Robin Hayes© Robin Hayes© Robin Hayes+ 32

  • Architects: LLP Arkitektkontor
  • Area Area of this architecture project Area:  62 Area:  62
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012 Year:  2012
  • Photographs photographs:  Robin HayesPhotographs:   Robin Hayes
© Robin Hayes
© Robin Hayes

Text description provided by the architects. The summerhouse is located along an old countyside road going inland from Katthamarsvik on Gotlands eastern coast. The site borders the road to the south and heathlike pastures to the north. The very small house is kept low and has been placed In the middle of the site, with a garden with some fruit trees facing the road and a private side facing the heath. The entrance to the road is withdrawn under a roof of corrugated polycarbonate greenhouse panels. To the north a series of window doors. At the entrance it is possible to look right through the building from north to south. An open kitchen/livingroom extends from the entrance with a fireplace and further along the windows to the north, with a separate entrance in the western wall. A cloakroom and bathroom with elevated windows facing the terrace. Bedrooms to the east.

© Robin Hayes
© Robin Hayes

Floors of pine, walls withe. Exterior in larch combined with fibre cement boards on the retracted wall at the terrace and on the roof. Windows in tree/aluminium, Exterior sheet metal in aluminum plated steel. Foundation and terrace in concrete.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Gammelgarn Mattsarve / LLP Arkitektkontor" 17 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/438893/gammelgarn-mattsarve-llp-arkitektkontor> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.