the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Sweden
  5. LLP Arkitektkontor
  6. 2008
  7. Sommarhus at Stora Gasmora / LLP Arkitektkontor

Sommarhus at Stora Gasmora / LLP Arkitektkontor

  • 01:00 - 20 October, 2013
Sommarhus at Stora Gasmora / LLP Arkitektkontor
© Åke Eson Lindman
© Åke Eson Lindman

© Åke Eson Lindman © Åke Eson Lindman © Åke Eson Lindman © Åke Eson Lindman + 22

  • Engineer

    Björn Yttergren, Åkermans ingenjörsbyrå AB
  • Builder

    : Conny Östergren Byggnadsfirma AB
Sommarhus at Stora Gasmora / LLP Arkitektkontor, © Åke Eson Lindman
© Åke Eson Lindman

Text description provided by the architects. The summerhouse is located in a field on the Gasmora peninsula at Fårö, close to a 15th century mansion. The plot borders an open plateau with meadows and fields facing the Baltic Sea. Facades in larch and the gabled roof of fiber cement boards reminds of buildings associated with the agricultural context. The entrance space is located in one end of the building, fully inhabitable summertime as an extension of the living room.  A glazed sliding door opens the living room entirely towards the entrance space. You can see from one side of the building to the other at the entrance, dining room and master bedroom, and from all rooms on the ground floor it is possible to step outside. A fireplace is located in the double height living room open to the first floor. The stair leads towards the light and an upper terrace with a view to the sea.  The passage on the first floor has open bookshelves leading you to another living space and an additional bedroom. Floors in solid wood, except the bathroom that has ceramic tiles. In the entrance space the concrete of the foundation slab is left visible. The facades in larch are fastened without visible screws. A number of shutters in larch make it possible to close the building during wintertime and offer shade in the summer. Windows in wood and aluminum, sheet metal aluminum plated. The ground surrounding the building is continued to be treated by agricultural machines.

First Floor Plan
First Floor Plan

View the complete gallery

About this office
Cite: "Sommarhus at Stora Gasmora / LLP Arkitektkontor" 20 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/438870/sommarhus-at-stora-gasmora-llp-arkitektkontor/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.