Kindergarten St. Salvator Graz / Reitmayr Architekten

Kindergarten St. Salvator Graz / Reitmayr Architekten

© Paul Ott© Paul Ott© Paul Ott© Paul Ott+ 13

  • Architects: Reitmayr Architekten
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2012
  • Photographs photographs:  Paul Ott
© Paul Ott
© Paul Ott

Text description provided by the architects. The new kindergarten was built as a conversion of an existing building and an annex on the grounds of the parish of St. Salvator. A portion of the requi- red areas could be accommodated within the existing parish building that was adapted for this purpose.

© Paul Ott
© Paul Ott

The single-storey addition was planned as Timber construction with lamina- ted plywood walls and roof with some steel columns and beams. The hea- ting and the electricity were carried out on the existing system of the parish church.

© Paul Ott
© Paul Ott

The shape of the kindergarten and the location of the court respond to the constraints and the tightness of the site. The annex with its delicate wood slat facade and the large glazing blends unpretentious but as a clear sign of modern architecture in the existing ensemble of buildings.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Graz, Styria, Austria

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Kindergarten St. Salvator Graz / Reitmayr Architekten" 18 Oct 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/437851/kindergarten-st-salvator-graz-reitmayr-architekten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.