the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Sweden
  5. Tengbom
  6. 2008
  7. Villa Skipås / Tengbom

Villa Skipås / Tengbom

  • 01:00 - 27 September, 2013
Villa Skipås / Tengbom
Villa Skipås / Tengbom, © Majvi Johansson
© Majvi Johansson

© Majvi Johansson © Majvi Johansson © Majvi Johansson © Majvi Johansson + 13

© Majvi Johansson
© Majvi Johansson

Text description provided by the architects. A paved path leads up to the broad, white entry door, which provides a strong contrast to the otherwise completely black façade. A large window over the entry door reveals that the milieu on the other side of the door will be light and airy, and that is precisely what the hall is. The unique layout is truly striking when one looks back over the entrance area from the hall. The ceiling height - a massive 4.80 m - creates fantastic space and leads the eye all the way through the living room and out to the exciting cliff-top areas that so naturally surround the generous wooden terrace. The large window and sliding door sections erase the boundary between the living room and the terrace and the spaces almost feel like they flow together. The design of the sitting room on the upper floor, from whose glass railing one can stand and look out over the entry floor, helps create the impression of a very open and appealing layout, despite the clear room-based division into a kitchen, living room, terrace and sitting room.

© Majvi Johansson
© Majvi Johansson

The project was carried out by Arket Arkitekter, which has been part of the Tengbom group since 2011.

First Floor Plan
First Floor Plan

View the complete gallery

About this office
Tengbom
Office
Cite: "Villa Skipås / Tengbom" 27 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/430889/villa-skipas-tengbom/> ISSN 0719-8884