We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Faculty of Economics Ghent University / Xaveer De Geyter Architects + Stéphane Beel Architects

Faculty of Economics Ghent University / Xaveer De Geyter Architects + Stéphane Beel Architects

© Frans Parthesius© Frans Parthesius© Frans Parthesius© Frans Parthesius+ 15

© Frans Parthesius
© Frans Parthesius

Text description provided by the architects. The campus path that crosses the building, the topography, the nearby existing economics building, and the new program together generate the form of the building. The path leads down from the street towards the roof of the existing building. On one side are organized all the vertical circulation shafts of the new building, on the other side a double height foyer is accessed from the path.

© Frans Parthesius
© Frans Parthesius

The auditorium is situated above it and accessed through a main stair. Behind is a meeting room of the faculty. On the top level a library is organized around a patio, combined with offices. The front and back façade are in glass and cantilever outwards; two lateral façades are in concrete, one of them being a screen made out of 20m high concrete fins.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Ghent, Belgium

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Faculty of Economics Ghent University / Xaveer De Geyter Architects + Stéphane Beel Architects" 24 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/430177/faculty-of-economics-ghent-university-xdga-architecten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.