the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Australia
  5. Residential Attitudes
  6. 2013
  7. The Warehaus / Residential Attitudes

The Warehaus / Residential Attitudes

  • 01:00 - 24 September, 2013
The Warehaus / Residential Attitudes
Courtesy of Residential Attitudes
Courtesy of Residential Attitudes

Courtesy of Residential Attitudes Courtesy of Residential Attitudes Courtesy of Residential Attitudes Courtesy of Residential Attitudes + 19

Text description provided by the architects. Light, volume & space were the primary influences behind this passive solar designed residence. Solar access to the front and a busy road to the rear drove the creation of a central courtyard with two storey alfresco and mezzanine walkway which formed the focal point of the home.

Courtesy of Residential Attitudes
Courtesy of Residential Attitudes

The mixture of timber and stone complement the metal work and concrete giving the home a warm industrial edge.The free form living area features a central polished plaster ethanol fireplace and is adjacent to the state of the art kitchen with a concealed cool room and pantry. 

Courtesy of Residential Attitudes
Courtesy of Residential Attitudes

The remainder of the ground floor is comprised of a library, powder room, laundry and a separate master wing with dressing room, ensuite and private courtyard. Designed for multi-generational living, the upper floor has a separate living room and balcony which overlooks the stairwell and courtyard beyond. Both upper floor bedrooms access the mezzanine walkway and have a shared bathroom and separate kitchenette.

Courtesy of Residential Attitudes
Courtesy of Residential Attitudes

View the complete gallery

About this office
Residential Attitudes
Office
Cite: "The Warehaus / Residential Attitudes" 24 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/430061/the-warehaus-residential-attitudes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments