the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. APOLLO Architects & Associates
  6. Slash / APOLLO Architects & Associates

Slash / APOLLO Architects & Associates

  • 01:00 - 18 September, 2013
Slash / APOLLO Architects & Associates
Slash / APOLLO Architects & Associates, © Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa © Masao Nishikawa + 28

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Text description provided by the architects. This house stands in a nature park with an ocean view, and a mountain behind it. It was designed as a weekend house for the owner to relax while enjoying sunset views. The site is along a busy road. Therefore, the problems of noise and privacy were solved by making enough distance between the road and the building, and by using a reinforced concrete structure facade with minimal openings.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

A parking lot for several cars was made on the east side of the site for hosting many guests. The approach to the building is a shallow down-slope, which is intentionally curved to generate expectations for the interior space. Since the side facing the ocean is lower than the road side, occasional views of the sea horizon are glimpsed through the horizontal ribbon windows on the facade while approaching the house. The building is one story in order to create harmony with the environment. By designing a long north-south building, it was intended to hide the existence of the ocean from the entrance, so that the superb view can only be seen from the inside of the house.

© Masao Nishikawa
© Masao Nishikawa

Each room can be approached through the interior corridor behind the entrance door. A large bathroom is created on the north-west corner to ease exhaustion from marine leisure. While sitting in the marble bathtub, a stunning vista can be seen from the corner window. It is also entertaining to have dinner on the wood deck as you enjoy the indescribable sunset.Wooden folding doors are made for security reasons and to protect the ribbon windows on the sea side from typhoons as well as salt damage. The combination of the exposed high-strength concrete and the teakwood, which is used for floors, ceilings, furniture, and the kitchen, create a resort atmosphere and the flavor deepens as the building ages.

Section
Section
Cite: "Slash / APOLLO Architects & Associates" 18 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/428835/slash-apollo-architects-and-associates/> ISSN 0719-8884