We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Golf Club House La Graiera / BC Estudio Architects

Golf Club House La Graiera / BC Estudio Architects

© Julio Cunill© Julio Cunill© Julio Cunill© Julio Cunill+ 29

  • Architects: BC Estudio Architects: Javier Barba, Gabriel Barba, Susana Zanón
  • Area Area of this architecture project Area :  1310
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
© Julio Cunill
© Julio Cunill

Text description provided by the architects. The project is based on the construction of the club house for La Graiera golf club, an 18-hole golf course and a pitch & putt course in a bow-shaped lot with an eastwest facing slope.The building is situated on the widest part of the site and its design achieves the best views and orientation.

© Julio Cunill
© Julio Cunill

Two impressive curved walls form the basic structure of the architectural volume. These meet in the entrance of the building forming the hall and are organized around the cylindrical volume of the staircase. They also enclose and arrange the various program activities on three levels on both sides of the hall: the first floor houses the social spaces, bar, restaurant, lounge, shop and offices; the basement houses the dressing rooms, storage and a garage for golf carts, and finally, the roof for use in summer, with a chill out candle-lit terrace-bar. The tower that houses the staircase provides the building with a uniquE feature.

© Julio Cunill
© Julio Cunill

The use of stone, concrete, corten Steel and Wood establishes a relationship between the material,color and the setting.

© Julio Cunill
© Julio Cunill

The garden extends from the outdoor terraces on the first floorlevel,with the lounge areas. Plant species that need little water and the incorporation of a traditional dry stone shepherd’s hut that already existed on thesite contribute to the garden. The program comes complete with two parking lots:one to the back of the building,with one reserved for loading and unloading, and another across the cobblestone street and green spaces that provides access to the clubhouse. Other ring roads and paths were designed connecting the area with thedifferent areas of the golf course.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Barcelona, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Golf Club House La Graiera / BC Estudio Architects" [Club de Golf La Graiera / BC Estudio Architects] 17 Sep 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/428164/golf-club-house-la-graiera-bc-estudio-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.