the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Ralph Germann architectes
  6. 2013
  7. Arsenal B47 / Ralph Germann architectes

Arsenal B47 / Ralph Germann architectes

  • 01:00 - 30 August, 2013
Arsenal B47 / Ralph Germann architectes
© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

© Lionel Henriod © Lionel Henriod © Lionel Henriod © Lionel Henriod + 20

© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

Text description provided by the architects. The owner of the arsenal wanted to convert this former Swiss army building, constructed during the Second World War, into a habitable space.

© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

Architect Ralph Germann’s transformation involved inserting a glass cube into the old structure, an option which meant he didn’t have to touch the patina of the walls, and was able to preserve the roof and some historic details such as the “charge maximum 1500 kg au m2”[maximum load 1500 kg/m2] sign on the wall.

© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

Whilst wishing to preserve this testimony to the past, the architect retained only simple materials – noble and solid – including larch, slate, glass and metal. And by interpreting them using clean, pure lines, he has given the chalet a timeless feel. To avoid sliding into an atmosphere of austerity, Ralph Germann has added an unexpected touch of colour behind the cloakroom door: a bold shade of fuchsia.

© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

This design, functional above all else, places the emphasis on light and space. To achieve the second, the architect has designed another cube – but in wood this time. Set within the heart of the glass structure, it houses the WCs, cupboards, and even the bed, which folds up when not in use. This optimises space in this area, which measures only 49 m2.

© Lionel Henriod
© Lionel Henriod

A large picture window – that can be concealed or revealed thanks to double wooden doors – and a long, horizontal window ensure excellent lighting.

Elevation
Elevation

View the complete gallery

About this office
Ralph Germann architectes
Office
Cite: "Arsenal B47 / Ralph Germann architectes" 30 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/421912/arsenal-b47-ralph-germann-architectes/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments