We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Jln Angin Laut / Hyla Architects

Jln Angin Laut / Hyla Architects

© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell© Derek Swalwell+ 13

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Text description provided by the architects. Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely detailed screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a house nestled gently into a garden.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

Its entrance elevated above the ground, one has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, one is greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides, this space is a paradigm of living comfortably in the tropics.

© Derek Swalwell
© Derek Swalwell

A glass bridge spanning lightly across the pool leads into the living room. This bridge extends the threshold of the house, prolonging the act of entering and highlighting the importance of this space to the overall design of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the main living spaces being punctuated with light, greenery and timber accents. Together with the skillful manipulation of solids and voids, the overall effect achieved is that the architecture seems integrated harmoniously with nature.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Jln Angin Laut / Hyla Architects" 22 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/417124/jln-angin-laut-hyla-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.