Stacked House / NatureHumaine

Stacked House / NatureHumaine

© Adrien Williams© Adrien Williams© Adrien Williams© Adrien Williams+ 18

Montreal, Canada
  • Architects: NatureHumaine
  • Area Area of this architecture project Area:  2518 ft² Area:  2518 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013 Year:  2013
  • Photographs photographs:  Adrien WilliamsPhotographs:  Adrien Williams
© Adrien Williams
© Adrien Williams

Text description provided by the architects. This project was done in collaboration with the client who wished to build his own home.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

The site is located in a back alley of Montréal’s Plateau neighborhood and the design reflects the patchwork of extensions and renovations typically found in Plateau alleyways.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

The constraints of the site called for a house that was built upwards versus outwards. Four boxes clad in different materials are stacked one on top of the other.

© Adrien Williams
© Adrien Williams

A void carved out of the center of the house, provides daylight, ventilation, and private outdoor space.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Stacked House / NatureHumaine" 13 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/414260/stacked-house-naturehumaine> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.