All
Projects
Products
Events
Competitions

Horizon Media / a + i architecture

Horizon Media / a + i architecture
© Magda Biernat
© Magda Biernat
New York, United States

© Magda Biernat © Magda Biernat © Magda Biernat © Magda Biernat + 15

  • Lighting Designer

    Lighting Workshop
  • Structural Engineer

    Severud Associates Consulting Engineers PC
  • General Contractor

    Tri-Star Construction Corp, Aragon LLC
  • Project Manager

    Gardiner & Theobald Inc.
© Magda Biernat
© Magda Biernat

Shortly after completing a major renovation in downtown Manhattan, Horizon Media was ready to expand.  The original design concepts– creating an open work environment encouraging collaboration, casual interaction, and communication in a beautiful workspace- were so successful that Horizon challenged a+i to push those ideas further; Horizon wanted a “new way of working” for their digital media group.  In response, the expansion includes spaces that challenge the typical notion of the open office, as well as amenity spaces that contribute to the well-being of the employees.  The expansion space includes a terrace transformed from an uninhabitable roof to an integrated indoor/outdoor space used by the entire company.  The existing window openings were converted to bi-folding glass doors, allowing for a seamless transition between indoor and out. The terrace is used as a meeting space, for parties, lunch, or conversation. Set apart by a change in floor level, the terrace area bleeds into the game room, another flexible amenity.  A custom landscape of seating, the game room is equipped with a shuffleboard table, video-game area, and 120” rear projection screen. An 80-person linear desk accommodates the entire digital group in a highly collaborative work area.  Adjacent to the digital desk is the ‘loft’ – a tripartite meeting area with a conference room, lounge, and seating area.

© Magda Biernat
© Magda Biernat

Continuing Horizon’s goal of a productive and healthy workspace, the expansion includes an employee Wellness Center, providing fitness classes, massage and acupuncture treatments, and access to cardio and weight machines. A sculptural screen and planter near the entry provide privacy to the workout area while maintaining the openness and access to light.  Stainless steel rods in overlapping layers describe the doubly-curved surface geometry of the screen.  Throughout the space, the play of reflective surfaces and natural materials enhances the sense of light, openness, health, and well-being.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 75 Varick Street, New York, NY 10013, United States

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Horizon Media / a + i architecture" 06 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/410847/horizon-media-a-i-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.