the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Hotels
  4. Indonesia
  5. Studio TonTon
  6. 2012
  7. IZE HOTEL / Studio TonTon

IZE HOTEL / Studio TonTon

  • 01:00 - 8 August, 2013
IZE HOTEL / Studio TonTon
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya
  • Architects

  • Location

    Seminyak, Bali, Indonesia
  • Architect in Charge

    Antony Liu + Ferry Ridwan
  • Architect's Team

    Arga Artistika, Ivan Susanto, Cynthia Agustine, Arif Tsani
  • Area

    4832.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya © Fernando Gomulya + 52

  • Interior Designer

    Antony Liu + Ferry Ridwan / Studio TonTon
  • Landscape

    Tropical Line
  • Contractor

    Tatamulia Nusantara Indah
  • Structure

    Bentara Karya Mandiri
  • M&E

    Makesthi Enggal Utama
  • Lighting

    Antony Liu + Ferry Ridwan / Studio TonTon
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Text description provided by the architects. Ize hotel is locate at Jalan Kerobokan, Seminyak which is one of crowd center in Bali. Related to its function as a hotel which need privacy, the front area is used for public area such as restaurant. While the hotel entrance is located at the back area, far from the busy street.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Because the site is narrow, we try to maximize the vertical space. The entrance scale is grand and high. Void at the hotel lobby area is 2 storey high so that every space has a different experience. The entrance cover is dominated with triangle shape and blue colour which become the main motif and shape for the entire building.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The hotel rooms are arranged with single-loaded concept. It allows an open air and natural light penetrate into the corridor outside the rooms. The openings cover with wooden panels with triangle motif. That panels create an artistic and different shadding effect every hour at the corridor. Natural light is also allowed in the hotel room's bathroom. It comes from the 'lightwell' which is a void behind the bathroom area for natural air circulation and light.

Section
Section
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "IZE HOTEL / Studio TonTon" 08 Aug 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/410712/ize-hotel-studio-tonton/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments