We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Villa Pecatu / Wahana Architects

Villa Pecatu / Wahana Architects

© Fernando Gomulya© Fernando Gomulya© Fernando Gomulya© Fernando Gomulya+ 16

Pecatu, Indonesia
  • Structure Consultant:Ricky Theo
  • Main Contractor:Wahana Cipta Selaras
  • Lighting:David Liming
  • Interior:Grahacipta Hadiprana
  • Architect In Charge:Rudi Kelana
  • Design Team:Matheus R.
  • City:Pecatu
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Text description provided by the architects. Located on the reserved hilly limestone landscape of Pecatu, a beach resort in the southern peninsula of Bali, Natural @ Pecatu is a 900 m2 private villa built on a 1600 m2 site which comprises of a 5 bedrooms including 3 bedrooms for the guests as well as other recreational functions.

A simple design language was developed for the project. The main idea is simply to divide the villa into 2 primary buildings, separating the characteristic of public and private space and connect the two with a semi outdoor bridge – a humble composition towards the contours of the site and the vast panorama of its surroundings.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

On the first building, the foyer, living room, dining room and pantry are designed as openly as possible towards the outdoor pool area and the beautifully designed exotic landscape while the study and the two main bedrooms on the third floor have the view overlooking the sea.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

The other building, however, consists of all three guest bedrooms on the ground floor and a very cozy sky lounge above while all the service activities are literally hidden in the basement which is physically pushed into the hill.

© Fernando Gomulya
© Fernando Gomulya

Natural stones dominate the what-so-called base and façade, bringing the massive and enclosed illusion from the outside, letting the upper levels express the total opposite of lightness and transparency through the glass and woods. The boldly exposed local materials give not only an exquisite architectural experience but also a delicate approach towards nature.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Pecatu, Bali, Indonesia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Villa Pecatu / Wahana Architects" 24 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/404046/villa-pecatu-wahana-cipta-selaras> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.