We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Vivienda-Estudio En El Carmen / Ramón Esteve

Vivienda-Estudio En El Carmen / Ramón Esteve

© Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda © Fernando Alda + 10

Valencia, Spain
© Fernando Alda 
© Fernando Alda 

Text description provided by the architects. Set in Valencia’s historic centre, this contemporary building emerges quietly, although completely integrated to the urban plot and to the whole setting typology. The building searches to be part of the historical centre unit. The design has been developed subject to the protected patrimonial setting conditions, including the old building preservation of pre-existing elements as the corner antique stones.

© Fernando Alda 
© Fernando Alda 

The strong width front shutting wall gives a structural answer and unifies all the buildings constructive elements needs.  This wall generates a container where we modelled an internal fluid and lighted volume.  All the interior come altogether being solved by the same acting criteria promoting the material regularityand the light sifted by wooden lattice. The attic crowns the building, by this the roof keeps hanging over a band of glass and lattice.  In all the design the wall appears like something else than a room divider, it becomes to life. The handrails and balconies have been materialized as light metallic galvanized steel sheets that emerge horizontally from the wall, contrasting with its strength. 

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Vivienda-Estudio En El Carmen / Ramón Esteve" 19 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/402908/vivienda-estudio-en-el-carmen-ramon-esteve> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.