the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices Interiors
  4. Germany
  5. Designliga
  6. 2013
  7. Halle A / Designliga

Halle A / Designliga

  • 00:00 - 17 July, 2013
Halle A / Designliga
Courtesy of Designliga
Courtesy of Designliga
  • Architects

  • Location

    Emmy-Noether-Straße 2, 80992 München, Germany
  • Project Year

    2013

Courtesy of Designliga Courtesy of Designliga Courtesy of Designliga Courtesy of Designliga + 30

From the architect.

Until its conversion, Halle A was a metal-working shop for the Munich utilities company Stadtwerke München. The 10.4-metre-high hall is part of the Heizkraftwerk Süd CHP plant complex, located directly in the green area to the south of the River Isar.

Courtesy of Designliga
Courtesy of Designliga

The initial intention of preserving the character of the hall was carried out, and a studio was created which builds on the industrial atmosphere of the space and continues its external features throughout its interior. The colour palette is based on the materials and textures prevalent in the complex, whose brick buildings primarily house skilled trades.

Courtesy of Designliga
Courtesy of Designliga

The structure of the hall interior is determined by two ridge-roof buildings containing two floors of individual offices. Together with the old foreman's office, they form an ensemble which produces the effect of a roofed village square in the intervening space. Despite the size of this space, it is divided into distinct zones and functional areas which creates a feeling of intimacy. The upper area of the space is taken up by the top floors of the buildings and the two conference and meeting-rooms in the old foreman's office.

Courtesy of Designliga
Courtesy of Designliga

Before planning was started, interviews were held with all staff to determine their individual needs. The kitchen is therefore designed as a private room for staff, while the library is where visitors are received and spontaneous meetings are held. The cabinets lining the walls each end in a counter-top that designates the start of the work area. These cabinets combine a variety of functions; they are used for storage and filing, as well as serving as standing workplaces and reception counters. Halle A is a studio, workplace and living space for the people that work here and for our visitors.

Courtesy of Designliga
Courtesy of Designliga

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Designliga
Office
Cite: "Halle A / Designliga" 17 Jul 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/401660/halle-a-designliga/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.