the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Town & City Hall
  4. Denmark
  5. HAO (Holm Architecture Office)
  6. 2013
  7. Toender City Hall Extension Competition Entry / HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

Toender City Hall Extension Competition Entry / HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

Toender City Hall Extension Competition Entry / HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek
Toender City Hall Extension Competition Entry / HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek, Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek
Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

Located in Toender, a city in southern Denmark, close to the Danish and German border, the new City hall extension by HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek is designed to optimize interior flexible space while taking full advantage of the beautiful landscape that surrounds it. Integrating a high degree of spatial flexibility, this enables the building to programmatically change over time, and incorporates a number of informal work and meeting spaces. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek
Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

Due to an influx of inhabitants the city wants to expand its current City Hall building by creating a new extension that is directly linked to the existing building. The new building is designed as a finger plan. The plan layout maximizes views from all the interior office and allows the landscape to extend all the way up to the new building.

Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek
Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

This mix of building and landscape creates a series exterior seating and gathering spaces that serves both the people that works in the building as well as the city’s inhabitants. The central space of the building is occupied by a combination seating and meeting stair that functions as the buildings de facto interior town square.

Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek
Courtesy of HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek

“With the Toender City Hall project we wanted to design a compressed building volume that would minimize the buiulding footprint while creating as much direct and visual access to the surrounding landscape as possible”. - Jens Holm, Founder, HAO / Holm Architecture Office.

  • Architects

  • Location

    Toender, Denmark
  • Client

    Toender City
  • Program

    Official City Hall, Office Space, Meeting Facilities and Public Gathering Space
  • Type

    Open Competition
  • Size

    3000 M2 / 28.000 SF
  • Project Year

    2013

View the complete gallery

About this office
Cite: Alison Furuto. "Toender City Hall Extension Competition Entry / HAO (Holm Architecture Office) + Sebastian Misiurek" 28 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/394885/toender-city-hall-extension-competition-entry-hao-holm-architecture-office-sebastian-misiurek/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.