We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Aurea Residence / Chris Pardo Design: Elemental Architecture

Aurea Residence / Chris Pardo Design: Elemental Architecture

© Dale Tu© Dale Tu© Dale Tu© Dale Tu+ 21

© Dale Tu
© Dale Tu

Text description provided by the architects. The Aurea Residence is located in the Magnolia neighborhood of Seattle. Designed for a young family on a 5000 sqft infill lot, the home is oriented to maintain privacy, maximize views and daylighting. The massing consists of four forms that surround a Japanese rock garden, which creates a private center courtyard and floods the home with southern light.

© Dale Tu
© Dale Tu

A Bernice Abbott inspired black and white translucent photograph provides recognition and definition to the front entry door while providing privacy. The lower level consists of a master suite with separate bathroom volume and recessed tub, a mother in law unit and a two car garage. The second floor features two bedrooms, and the great room with an open roof deck and green roof off of the living room.

© Dale Tu
© Dale Tu

The third floor has a second mater suite, a kids play room, and a covered roof deck with views over Puget Sound.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Aurea Residence / Chris Pardo Design: Elemental Architecture" 10 Jun 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/384340/aurea-residence-chris-pardo-design> ISSN 0719-8884
© Dale Tu

Aurea公寓/ Chris Pardo Design: Elemental建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.