the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. comma design office
  6. 2012
  7. house in Nagahama / comma design office

house in Nagahama / comma design office

  • 01:00 - 29 May, 2013
house in Nagahama / comma design office
© Takumi Ota
© Takumi Ota

© Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota © Takumi Ota + 27

  • Structural Engineer

    Souta Matou
  • Contractor

    Nove works (Zainobu Consturuction)
© Takumi Ota
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. The house is located in Nagahama city , Shiga, Japan, Nagahama is an old town. There are more active relationships within the neighborhood community than in Tokyo. On the other hand, Nagahama is modernized with cars and shopping malls along the main roads. It is common in any local cities in Japan.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The site is bounded by the residential area on the southwest; the road on the west is mainly used for the pedestrians. There is a peaceful landscape on the northeast, where the rice fields and open space spread to Mt. Ibuki. However, there is a busy street on the north. The speed of the traffic is completely different from the slow pace living. There are several gaps in scale and difference in speed within the environment.

© Takumi Ota
© Takumi Ota

We planned a space that holds various relationships within the variety of environment. The space was created by providing a" buffer zone" instated of the space directly opens to a particular subject. The one story volume with the courtyard fills up the site; the first floor opens to the neighborhood, while the second floor opens to the distant view. The central unclosed courtyard simultaneously opens up to each surrounding environment. By looking at one’s own house over the courtyard, it looks like a house of otheres .

© Takumi Ota
© Takumi Ota

The facade is covered with the fiber cement board accented with gold stained aluminum, which often conveys the anonymous/neutral impression. However, it picks up various shades of light depending on the weather.

Section
Section

View the complete gallery

About this office
comma design office
Office
Cite: "house in Nagahama / comma design office" 29 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/377828/house-in-nagahama-comma-design-office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments