the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Adaptive Reuse
  4. Portugal
  5. spaceworkers
  6. 2012
  7. Românico Paredes Interpretation Center / Spaceworkers

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Românico Paredes Interpretation Center / Spaceworkers

  • 01:00 - 22 May, 2013
Românico Paredes Interpretation Center / Spaceworkers
Românico Paredes Interpretation Center / Spaceworkers, © Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG © Fernando Guerra | FG+SG + 28

  • Architects

  • Location

    Paredes, Portugal
  • Principals in Charge

    Henrique Marques & Rui Dinis
  • Project Team

    Rui Rodrigues, Sérgio Rocha, Rui Miguel
  • Area

    100.0 sqm
  • Project Year

    2012
  • Photographs

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Preserving the identity of the location and characteristics of the building concerned was for us the slogan for the intervention.

© Fernando Guerra | FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The proposed space appears as a "house inside the house". A "solid" volume landed within the existing space that reacts to the geometry of the shape.

Floor Plan
Floor Plan

In this amount is subtracted from the central area thus resulting in a kind of square separating the different functions of the space. On the one hand, a monolithic volume with a central door is "auditorium" on the other, a volume cut is receiving and store.

View the complete gallery

About this office
spaceworkers
Office
Cite: "Românico Paredes Interpretation Center / Spaceworkers" 22 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/374841/romanico-paredes-interpretation-center-spaceworkers/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments