We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Maintenance Facility / Allmann Sattler Wappner Architekten

Maintenance Facility / Allmann Sattler Wappner Architekten

© Florian Holzherr© Florian Holzherr© Florian Holzherr© Florian Holzherr+ 15

  • Supporting Structural Planning:Hagl Ingenieurgesellschaft
  • Landscape Design:Max Bauer
  • Building Services Planning:Konrad Huber GmbH, Zickler + Jakob Planungen GmbH & Co. KG
  • Electrical Planning:Karl Neudert
  • Client:Community Poing
  • Cost:5.5 mio €
  • Volume:19,150 m3
  • City:Poing
  • Country:Germany
More SpecsLess Specs
© Florian Holzherr
© Florian Holzherr

A surprisingly ephemeral building has been created to satisfy the demands for ro- bustness and adequacy of purpose. The appearance is light, the structure precise and practicable. The new building offers space for all workshops, the vehicle fleet, storage space as well as administrative rooms and staff facilities. Due to the translucent, heat- insulating polycarbonate facade, the reinforced concrete construction is faintly visible from the outside and the workshops bathed in daylight.

Plan
Plan

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Am Hanselbrunn 1, 85586 Poing, Germany

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Maintenance Facility / Allmann Sattler Wappner Architekten" 22 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/374501/maintenance-facility-allmann-sattler-wappner-architekten> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.