Gros Ventre Residence / Stephen Dynia Architects

Gros Ventre Residence / Stephen Dynia Architects

Courtesy of Stephen Dynia ArchitectsCourtesy of Stephen Dynia ArchitectsCourtesy of Stephen Dynia ArchitectsCourtesy of Stephen Dynia Architects+ 15

  • Client:Private
  • Structural Engineering:KL&A , Inc
  • M/E:CN Engineers
  • City:Jackson
More SpecsLess Specs
Courtesy of Stephen Dynia Architects
Courtesy of Stephen Dynia Architects

Text description provided by the architects. Nestled into a hillside, this low profile residence creates a contrast of spatial experiences. The house consists of two intersecting “bars”.  

Courtesy of Stephen Dynia Architects
Courtesy of Stephen Dynia Architects

The south and east side of the bars capture downhill views to the valley floor. On the northern uphill side, the house’s two wings form an intimate courtyard with a grove of aspen trees.  

Courtesy of Stephen Dynia Architects
Courtesy of Stephen Dynia Architects

At the entry, the geometry is skewed by an alignment with a prominent mountain peak viewline to the east.

First Floor Plan
First Floor Plan

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Gros Ventre Residence / Stephen Dynia Architects" 10 May 2013. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/371241/gros-ventre-residence-stephen-dynia-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.